Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, smaczny chlebek na otrębach z ziarnami... Domowe najlepsze ;)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3748
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41472
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3748
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41472
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 243
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, miód i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem ziaren) i wymieszać.
Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość. Następnie przełożyć do formy wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Wierzch posmarować woda i posypać np. siemieniem lnianym.
Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Smacznego!