Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczna owsianka na mleku z rodzynkami i gruszką
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 735
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 735
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Składniki
Płatki zalewam mlekiem, słodzę i solę. Dodaję rodzynki i masło. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika i gotuję kilka minut, do momentu uzyskania kleistej, gęstej paćki. Gruszkę kroję na drobne kawałki. Skrapiam sokiem z cytryny. Owsiankę przelewam na podgrzany talerz /wrzątkiem. albo w mikrofali/. Nakładam gruszkę, posypuję orzechami. Polewam miodem.