Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bohaterką dzisiejszego wpisu jest właśnie owsianka, do przygotowania której wykorzystałam resztę przyprawy piernikowej, która pozostała mi po Świętach Bożego Narodzenia. Do tego kakao, banany i moje ulubione orzechy laskowe. Istne śniadanie mistrzów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2106
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3726
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 40
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2106
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3726
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 40
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy płatki. Mieszamy i gotujemy aż całość lekko zgęstnieje. Dodajemy kakao, przyprawę, miód i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowa owsiankę przekładamy do miseczek lub szklanek, dodajemy pokrojonego banana i mieszankę bakalii.