Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bohaterką dzisiejszego wpisu jest właśnie owsianka, do przygotowania której wykorzystałam resztę przyprawy piernikowej, która pozostała mi po Świętach Bożego Narodzenia. Do tego kakao, banany i moje ulubione orzechy laskowe. Istne śniadanie mistrzów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23110
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104946
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23110
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104946
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy płatki. Mieszamy i gotujemy aż całość lekko zgęstnieje. Dodajemy kakao, przyprawę, miód i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowa owsiankę przekładamy do miseczek lub szklanek, dodajemy pokrojonego banana i mieszankę bakalii.