Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bohaterką dzisiejszego wpisu jest właśnie owsianka, do przygotowania której wykorzystałam resztę przyprawy piernikowej, która pozostała mi po Świętach Bożego Narodzenia. Do tego kakao, banany i moje ulubione orzechy laskowe. Istne śniadanie mistrzów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4088
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13432
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy płatki. Mieszamy i gotujemy aż całość lekko zgęstnieje. Dodajemy kakao, przyprawę, miód i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowa owsiankę przekładamy do miseczek lub szklanek, dodajemy pokrojonego banana i mieszankę bakalii.