Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie zarówno na śniadanie jak i na kolację.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Wsypujemy płatki owsiane i siemię lniane do garnka zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu. Nie mieszamy. Doprawiamy solą i dopiero wtedy mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut aż płatki zrobią się miękkie, co jakiś czas mieszając.
Następnie zdejmujemy garnek gazu, dodajemy mleko, odrobinę cukru, rodzynki i cynamon. Jeszcze raz wszystko mieszamy. Na wierzch układamy pokrojonego w plastry banana i posypujemy rodzynkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego ;)