Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie zarówno na śniadanie jak i na kolację.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 58
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 184
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 58
Składniki
Wsypujemy płatki owsiane i siemię lniane do garnka zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu. Nie mieszamy. Doprawiamy solą i dopiero wtedy mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut aż płatki zrobią się miękkie, co jakiś czas mieszając.
Następnie zdejmujemy garnek gazu, dodajemy mleko, odrobinę cukru, rodzynki i cynamon. Jeszcze raz wszystko mieszamy. Na wierzch układamy pokrojonego w plastry banana i posypujemy rodzynkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego ;)