Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie zarówno na śniadanie jak i na kolację.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15851
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 73
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 280
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 231
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 69
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 206
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15851
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 73
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 280
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 231
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 69
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 206
Składniki
Wsypujemy płatki owsiane i siemię lniane do garnka zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu. Nie mieszamy. Doprawiamy solą i dopiero wtedy mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut aż płatki zrobią się miękkie, co jakiś czas mieszając.
Następnie zdejmujemy garnek gazu, dodajemy mleko, odrobinę cukru, rodzynki i cynamon. Jeszcze raz wszystko mieszamy. Na wierzch układamy pokrojonego w plastry banana i posypujemy rodzynkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego ;)