Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie zarówno na śniadanie jak i na kolację.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44572
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181890
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 151
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44572
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181890
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 151
Składniki
Wsypujemy płatki owsiane i siemię lniane do garnka zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu. Nie mieszamy. Doprawiamy solą i dopiero wtedy mieszamy.
Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut aż płatki zrobią się miękkie, co jakiś czas mieszając.
Następnie zdejmujemy garnek gazu, dodajemy mleko, odrobinę cukru, rodzynki i cynamon. Jeszcze raz wszystko mieszamy. Na wierzch układamy pokrojonego w plastry banana i posypujemy rodzynkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego ;)