Dzisiejsza owsianka chyba lekko ekstrawagancka. Ale tak kremista... Delikatna... Aksamitna... ...że nie potrzeba słów.
owsianka z burakami
Składniki
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki płatków ryżowych
- 2 łyżki mieszanki otrębowej
- 1 łyżka siemienia lnianego i lnu mielonego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 pieczony burak
- 1 łyżka owoców morwy białej
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- sól
- mleko
Składniki
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki płatków ryżowych
- 2 łyżki mieszanki otrębowej
- 1 łyżka siemienia lnianego i lnu mielonego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 pieczony burak
- 1 łyżka owoców morwy białej
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- sól
- mleko

Etapy przygotowania
Burak ścieram na tarce o drobnych oczkach, podgrzewam na patelni. Płatki, otręby, len, morwę i wiórki mieszam. Słodzę, solę i zalewam mlekiem /kokosowym i krowim/. Gotuję. Dolewam mleko według potrzeb /dolewamy do uzyskania ulubionej konsystencji/. Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję burak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Posypuję wiórkami i suszonym kokosem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 115

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
- Impreza
- Do pracy
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 110

Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Pomidorowa
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Ciasta
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 78

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 636
Ostatnio komentowane przepisy
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 115

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
- Impreza
- Do pracy
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 110

Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Pomidorowa
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Ciasta
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 78

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 636



Składniki
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki płatków ryżowych
- 2 łyżki mieszanki otrębowej
- 1 łyżka siemienia lnianego i lnu mielonego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 pieczony burak
- 1 łyżka owoców morwy białej
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- sól
- mleko
Burak ścieram na tarce o drobnych oczkach, podgrzewam na patelni. Płatki, otręby, len, morwę i wiórki mieszam. Słodzę, solę i zalewam mlekiem /kokosowym i krowim/. Gotuję. Dolewam mleko według potrzeb /dolewamy do uzyskania ulubionej konsystencji/. Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję burak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Posypuję wiórkami i suszonym kokosem.