Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą tej owsianki jest sok jabłkowy. W soku (ze szczyptą cynamonu) duszone są na początku kawałki jabłka, później dodaje płatki owsiane. Odstawiam na chwilę, aż nasiąkną sokiem i zmiękną. Jeżeli nie lubicie duszonych jabłek, namoczcie płatki owsiane w samym soku. Pokrojone jabłko dodajcie później.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Składniki
Jabłko kroimy w kosteczkę (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, szczyptę cynamonu, wlewamy sok jabłkowy, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy płatki owsiane i odstawiamy na ok. 15 minut pod przykryciem, aż zmiękną. Gotową owsiankę przekładamy do miseczek. Dodajemy resztę jabłka, suszoną żurawinę i orzechy nerkowca.