Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą tej owsianki jest sok jabłkowy. W soku (ze szczyptą cynamonu) duszone są na początku kawałki jabłka, później dodaje płatki owsiane. Odstawiam na chwilę, aż nasiąkną sokiem i zmiękną. Jeżeli nie lubicie duszonych jabłek, namoczcie płatki owsiane w samym soku. Pokrojone jabłko dodajcie później.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 671
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 118
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1264
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 671
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 118
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1264
Składniki
Jabłko kroimy w kosteczkę (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, szczyptę cynamonu, wlewamy sok jabłkowy, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy płatki owsiane i odstawiamy na ok. 15 minut pod przykryciem, aż zmiękną. Gotową owsiankę przekładamy do miseczek. Dodajemy resztę jabłka, suszoną żurawinę i orzechy nerkowca.