Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą tej owsianki jest sok jabłkowy. W soku (ze szczyptą cynamonu) duszone są na początku kawałki jabłka, później dodaje płatki owsiane. Odstawiam na chwilę, aż nasiąkną sokiem i zmiękną. Jeżeli nie lubicie duszonych jabłek, namoczcie płatki owsiane w samym soku. Pokrojone jabłko dodajcie później.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Jabłko kroimy w kosteczkę (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, szczyptę cynamonu, wlewamy sok jabłkowy, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy płatki owsiane i odstawiamy na ok. 15 minut pod przykryciem, aż zmiękną. Gotową owsiankę przekładamy do miseczek. Dodajemy resztę jabłka, suszoną żurawinę i orzechy nerkowca.