Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańskie naleśniki w zdrowej wersji.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Mąkę, jogurt, oliwę, jajko, proszek do pieczenia i sodę należy wymieszać na gładką masę. Patelnie trzeba solidnie rozgrzać. Dodać odrobinę masła. Pancakes powinny mieć grubość około 1cm. Podczas smażenia nieco urosną. Smażyć około 2 minuty z każdej strony.
Miód utrzeć z żółtkiem a następnie dodać mascarpone i dalej ucierać do powstania gładkiej jednolitej masy. Banana pokroić w cienkie plastry.
Pancakes przekładać serkiem a na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Można je polać syropem klonowym. Zachęcam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować panckes. Smacznego!