Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańskie naleśniki w zdrowej wersji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16336
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16336
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Składniki
Mąkę, jogurt, oliwę, jajko, proszek do pieczenia i sodę należy wymieszać na gładką masę. Patelnie trzeba solidnie rozgrzać. Dodać odrobinę masła. Pancakes powinny mieć grubość około 1cm. Podczas smażenia nieco urosną. Smażyć około 2 minuty z każdej strony.
Miód utrzeć z żółtkiem a następnie dodać mascarpone i dalej ucierać do powstania gładkiej jednolitej masy. Banana pokroić w cienkie plastry.
Pancakes przekładać serkiem a na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Można je polać syropem klonowym. Zachęcam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować panckes. Smacznego!