Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańskie naleśniki w zdrowej wersji.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30806
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2965
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1095
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30806
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2965
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1095
Składniki
Mąkę, jogurt, oliwę, jajko, proszek do pieczenia i sodę należy wymieszać na gładką masę. Patelnie trzeba solidnie rozgrzać. Dodać odrobinę masła. Pancakes powinny mieć grubość około 1cm. Podczas smażenia nieco urosną. Smażyć około 2 minuty z każdej strony.
Miód utrzeć z żółtkiem a następnie dodać mascarpone i dalej ucierać do powstania gładkiej jednolitej masy. Banana pokroić w cienkie plastry.
Pancakes przekładać serkiem a na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Można je polać syropem klonowym. Zachęcam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować panckes. Smacznego!