Do góry

Śniadania Przepis na:

Pancakes

Pancakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 7015

Puszyste naleśniki amerykańskie, które idealnie sprawdzą się na śniadanie

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pancakes

Przygotowanie

  1. Masło roztopić, poczekać kilka minut do przestudzenia. Jajka roztrzepać rózgą kuchenną lub widelcem. Do jajek dodać mleko, przestudzone masło, wymieszać wszystko. Przesiać mąkę. Połączyć ją z pozostałymi składnikami. Dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać.

  2. Smażyć placuszki na suchej patelni, aż uzyskają złoty kolor. Pancakes odwracać na drugą stronę dopiero gdy pojawią się pęcherzyki.

  3. Dodać świeże owoce, bitą śmietanę lub mrożone owoce przysmażone z miodem na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń