Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki amerykańskie, które idealnie sprawdzą się na śniadanie
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Masło roztopić, poczekać kilka minut do przestudzenia. Jajka roztrzepać rózgą kuchenną lub widelcem. Do jajek dodać mleko, przestudzone masło, wymieszać wszystko. Przesiać mąkę. Połączyć ją z pozostałymi składnikami. Dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smażyć placuszki na suchej patelni, aż uzyskają złoty kolor. Pancakes odwracać na drugą stronę dopiero gdy pojawią się pęcherzyki.
Dodać świeże owoce, bitą śmietanę lub mrożone owoce przysmażone z miodem na patelni.