Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super na śniadanie albo kolację
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Składniki
Ja miałam tylko polędwicę sopocką, która jest dosyć mała, więc przekroiłam parówki na pół. Na plastrze szynki położyć przekrojony wzdłuż plaster sera, a następnie położyć pod kątem parówkę i zawinąć. W koniec wbić wykałaczkę żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia. Rozgrzać masło na paletni, smażyć parówki na małym ogniu co jakiś czas je przewracając, aż ser się roztopi a szynka zrumieni. Posypać pieprzem. W tym czasie wrzucić chleb tostowy to tostera i opiec. Podawać polane ketchupem.