Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 266 Ocena: 3233
Dodano: 28.06.2020
Odsłon: 2369
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Na pastę nakładamy kiełki, jarmuż, sałatę i pomidora. Dobrze przyprawionej pasty z ciecierzycy można też używać do pieczywa zamiast masła.
Ciecierzyce osączamy z zalewy i przekładamy do miseczki i ugniatamy widelcem. Ogórki , paprykę, cebulę i szczypiorek drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy i wszystko dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy przyprawami do smaku oraz musztarda i majonezem (najlepiej wstawić na noc do lodówki) . Grubą warstwą pasty smarujemy pieczywo, na pastę nakładamy jarmuż, sałatę, pomidora i kiełki. Przykrywamy druga kromką pieczywa również posmarowanej pastą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 08 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
pyszna... i do tego z taka buleczka!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszna pasta:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 29 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Przepysznie się zapowiada!0 Kto głosował? | Odpowiedz