Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną pastę do pieczywa.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1665
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1134
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 142
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1665
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1134
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 142
Składniki
Na pastę nakładamy kiełki, jarmuż, sałatę i pomidora. Dobrze przyprawionej pasty z ciecierzycy można też używać do pieczywa zamiast masła.
Ciecierzyce osączamy z zalewy i przekładamy do miseczki i ugniatamy widelcem. Ogórki , paprykę, cebulę i szczypiorek drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy przyprawami do smaku oraz musztarda i majonezem (najlepiej wstawić na noc do lodówki) . Grubą warstwą pasty smarujemy pieczywo, na pastę nakładamy jarmuż, sałatę, pomidora i kiełki. Przykrywamy druga kromką pieczywa również posmarowanej pastą.