Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną pastę do pieczywa.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18930
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19283
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18930
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19283
Składniki
Na pastę nakładamy kiełki, jarmuż, sałatę i pomidora. Dobrze przyprawionej pasty z ciecierzycy można też używać do pieczywa zamiast masła.
Ciecierzyce osączamy z zalewy i przekładamy do miseczki i ugniatamy widelcem. Ogórki , paprykę, cebulę i szczypiorek drobno kroimy, dodajemy do ciecierzycy i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy przyprawami do smaku oraz musztarda i majonezem (najlepiej wstawić na noc do lodówki) . Grubą warstwą pasty smarujemy pieczywo, na pastę nakładamy jarmuż, sałatę, pomidora i kiełki. Przykrywamy druga kromką pieczywa również posmarowanej pastą.