Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pastę z jajek ugotowanych na pół twardo i ciepłych, nie studzę ich w zimnej wodzie zbyt długo tylko tyle żeby nie były gorące i dały się obrać.
Pasta jajeczna na śniadanie
Składniki
Składniki
- 4 wiejskie jajka
- Sól i pieprz do smaku
- Majonez
- Szczypiorek
Składniki
Składniki
- 4 wiejskie jajka
- Sól i pieprz do smaku
- Majonez
- Szczypiorek

Etapy przygotowania
Jajka ugotuj na pół twardo około 3 minuty, ostudź w zimnej wodzie tylko tyle żeby dały się obrać, rozgnieść widelcem, dodaj majonez, sól, pieprz oraz pokrojony szczypiorek. Wymieszaj.

Pastę podaj z ulubionym pieczywem.

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 281

Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2567

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1626

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14304
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 281

Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2567

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1626

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14304



Składniki
- 4 wiejskie jajka
- Sól i pieprz do smaku
- Majonez
- Szczypiorek
Jajka ugotuj na pół twardo około 3 minuty, ostudź w zimnej wodzie tylko tyle żeby dały się obrać, rozgnieść widelcem, dodaj majonez, sól, pieprz oraz pokrojony szczypiorek. Wymieszaj.
Pastę podaj z ulubionym pieczywem.