Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Ugotowałam jaja wkładając je do zimnej wody- 8 minut od zagotowania je wody. Nie ma ryzyka pęknięcia jaj. Obrane włożyłam do malaksera z majonezem, musztarda i solą i pieprzem. Można też je rozdrobnić widelcem. Trzeba uważać z solą, korniszony są słone.
Do masy jajecznej dodałam pokrojona w kosteczkę cebulę, pokrojoną natkę i pokrojone z grubsza korniszony. Wymieszałam. Można użyć śmietany z majonezem, ale trwałość takiej pasty jest krótsza.
Musztarda dodaje lekkiej kwaskowości, cebula świeżości a korniszony wytrawnej słoności. Bardzo smacznie się je tą pastę na kanapkach gdy trafiają się chrupiące ogóreczki. Smacznego :)