Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Ugotowałam jaja wkładając je do zimnej wody- 8 minut od zagotowania je wody. Nie ma ryzyka pęknięcia jaj. Obrane włożyłam do malaksera z majonezem, musztarda i solą i pieprzem. Można też je rozdrobnić widelcem. Trzeba uważać z solą, korniszony są słone.
Do masy jajecznej dodałam pokrojona w kosteczkę cebulę, pokrojoną natkę i pokrojone z grubsza korniszony. Wymieszałam. Można użyć śmietany z majonezem, ale trwałość takiej pasty jest krótsza.
Musztarda dodaje lekkiej kwaskowości, cebula świeżości a korniszony wytrawnej słoności. Bardzo smacznie się je tą pastę na kanapkach gdy trafiają się chrupiące ogóreczki. Smacznego :)