Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15308
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 514
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15308
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 514
Składniki
Ugotowałam jaja wkładając je do zimnej wody- 8 minut od zagotowania je wody. Nie ma ryzyka pęknięcia jaj. Obrane włożyłam do malaksera z majonezem, musztarda i solą i pieprzem. Można też je rozdrobnić widelcem. Trzeba uważać z solą, korniszony są słone.
Do masy jajecznej dodałam pokrojona w kosteczkę cebulę, pokrojoną natkę i pokrojone z grubsza korniszony. Wymieszałam. Można użyć śmietany z majonezem, ale trwałość takiej pasty jest krótsza.
Musztarda dodaje lekkiej kwaskowości, cebula świeżości a korniszony wytrawnej słoności. Bardzo smacznie się je tą pastę na kanapkach gdy trafiają się chrupiące ogóreczki. Smacznego :)