Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6943
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5235
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2322
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6943
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5235
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2322
Składniki
Ugotowałam jaja wkładając je do zimnej wody- 8 minut od zagotowania je wody. Nie ma ryzyka pęknięcia jaj. Obrane włożyłam do malaksera z majonezem, musztarda i solą i pieprzem. Można też je rozdrobnić widelcem. Trzeba uważać z solą, korniszony są słone.
Do masy jajecznej dodałam pokrojona w kosteczkę cebulę, pokrojoną natkę i pokrojone z grubsza korniszony. Wymieszałam. Można użyć śmietany z majonezem, ale trwałość takiej pasty jest krótsza.
Musztarda dodaje lekkiej kwaskowości, cebula świeżości a korniszony wytrawnej słoności. Bardzo smacznie się je tą pastę na kanapkach gdy trafiają się chrupiące ogóreczki. Smacznego :)