Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49727
Dodano: 17.01.2015
Odsłon: 5418
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka zalewamy wodą, solimy, gotujemy na twardo*. Ugotowane, zimne jajka kroimy bardzo drobno, lub mielimy w maszynce.
Rozdrobnione ucieramy z majonezem, doprawiamy mielonym pieprzem. Na końcu dodajemy ogórka pokrojonego w kostkę, całość dokładnie mieszamy.
*Jajka wkładamy do zimnej wody, doprowadzamy do wrzenie, gotujemy 8- 10 minut. Dłuższy czas gotowania może skutkować nieprzyjemnym zapachem jajka i zielonkawą otoczką
wokół żółtka. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą, studzimy.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

aaasikkk 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Takie proste a jakie dobre, prawda? :) Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Przepyszna pasta! Ach, te smaki dzieciństwa :) Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
uwielbiam....:)8 Kto głosował? | Odpowiedz