Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna z ogórkiem i cebulą

Pasta jajeczna z ogórkiem i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 408

Smaczna pasta na kanapkę, idealna na Wielkanoc i nie tylko.

Składniki

  • Jaja 10 szt.
  • Ogórki konserwowe 3 szt.
  • Pieczarki marynowane 5 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Szczypiorek lub cebula dymka
  • Koperek
  • Majonez
  • Musztarda
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo, ugotowane miażdżymy widelcem.

    Kroimy na małe kawałki ogórki, grzyby, cebulę i łączymy z jajkami.

    Dodajemy majonez, łyżkę musztardy, posiekany koper i szczypiorek.
    Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Można użyć także octu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń