Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, tuńczyka i szczypiorku. Wystarczy połączyć składniki i lekko przyprawić i gotowe.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 152
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1043
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 152
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1043
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Składniki
Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy z zalewy lub oleju (olej zachowujemy), przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania wody), obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryby. Szczypiorek kroimy drobno. Wsypujemy do miski z jajkiem i tuńczykiem. Dodajemy olej i majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Pasta jajeczna z tuńczykiem gotowa!