Prosta i bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek, tuńczyka i szczypiorku. Wystarczy połączyć składniki i lekko przyprawić i gotowe.
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Składniki
- tuńczyk w oleju lub sosie własnym jedna puszka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 jajka
- sól, pieprz, papryka czerwona do smaku
- 2 łyżki płaskie majonezu
- 1-2 łyżki oleju
Składniki
- tuńczyk w oleju lub sosie własnym jedna puszka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 jajka
- sól, pieprz, papryka czerwona do smaku
- 2 łyżki płaskie majonezu
- 1-2 łyżki oleju

Etapy przygotowania
Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy z zalewy lub oleju (olej zachowujemy), przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania wody), obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryby. Szczypiorek kroimy drobno. Wsypujemy do miski z jajkiem i tuńczykiem. Dodajemy olej i majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.

Pasta jajeczna z tuńczykiem gotowa!

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 144

Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 167
Ostatnio komentowane przepisy
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 144

Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 167



Składniki
- tuńczyk w oleju lub sosie własnym jedna puszka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 jajka
- sól, pieprz, papryka czerwona do smaku
- 2 łyżki płaskie majonezu
- 1-2 łyżki oleju
Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy z zalewy lub oleju (olej zachowujemy), przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania wody), obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryby. Szczypiorek kroimy drobno. Wsypujemy do miski z jajkiem i tuńczykiem. Dodajemy olej i majonez oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Pasta jajeczna z tuńczykiem gotowa!
idealnie :)
Pyszne śniadanko :)
Mniam , mniam pychotka.;)Super
Pyszny dodatek do pieczywa :)