Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i jogurtem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i jogurtem

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1351

Dodano:

Odsłon: 13862

Z racji diety, klasyczną pastę jajeczną zmodyfikowałam do wersji nieco mniej kalorycznej. A wystarczyło jedynie ominąć dodatek masła i zamienić majonez na gęsty jogurt naturalny :) I śniadanie gotowe!

Składniki

  • 4 jajka na twardo - zetrzeć na dużych oczkach tarki
  • 5-6 łyżek szczypiorku - drobno posiekać
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - używam Zott lub Bakoma
  • 1 łyżeczka musztardy - u mnie ostra chrzanowa
  • sól, pieprz - do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na porcję dla 2-3 osób

  2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na dużych oczkach tarki.

    Szczypiorek drobno posiekać.

    W oddzielnym naczynku rozbełtać sos: jogurt, musztardę i przyprawy.

    W miseczce wymieszać jaja ze szczypiorkiem i zalać przygotowanym sosem.

    Delektować się pastą z domowym, własnoręcznie wypiekanym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 03 września 2015 Uwielbiam <3 troszkę inaczej robię, ale w każdej wersji mi smakuje. Dzisiaj zrobiłem na śniadanie dla gości z 30 jajek :D Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń