Jeśli znudziły ci się klasyczne smarowidła kanapkowe, ta prosta i smaczna pasta kanapkowa z łososiem z pewnością przypadnie ci do gustu. Jej przygotowanie zajmie ci tylko kilkanaście minut, a efekt na pewno przejdzie twoje oczekiwania. Możesz przechowywać ją nawet przez kilka dni w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Pasta kanapkowa z łososia - ten smak zachwyci każdego
Składniki
- 200 g łososia wędzonego na ciepło
- 2 łyżki kaparów
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka chrzanu
- sól, pieprz
Składniki
- 200 g łososia wędzonego na ciepło
- 2 łyżki kaparów
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka chrzanu
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Łososia rozgnieć przy pomocy widelca. To samo zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Aby przyspieszyć prace, jajka i łososia możesz rozdrobnić przy pomocy blendera. Kapary posiekaj z grubsza, a następnie wymieszaj je z rybą i jajkami. Dodaj do nich także posiekany koperek oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut, aby wszystkie smaki lepiej się połączyły. Tak przygotowaną pastę kanapkową możesz podawać z ulubionym pieczywem. Podana na krakersach świetnie sprawdzi się w roli imprezowej przekąski.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 157
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 157



Składniki
- 200 g łososia wędzonego na ciepło
- 2 łyżki kaparów
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka chrzanu
- sól, pieprz
Łososia rozgnieć przy pomocy widelca. To samo zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Aby przyspieszyć prace, jajka i łososia możesz rozdrobnić przy pomocy blendera. Kapary posiekaj z grubsza, a następnie wymieszaj je z rybą i jajkami. Dodaj do nich także posiekany koperek oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut, aby wszystkie smaki lepiej się połączyły. Tak przygotowaną pastę kanapkową możesz podawać z ulubionym pieczywem. Podana na krakersach świetnie sprawdzi się w roli imprezowej przekąski.