Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka

Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2530

Dodano:

Odsłon: 2086

Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka to fajna propozycja na śniadanie lub kolacje.

Składniki

  • 6 jajek,
  • 2 wędzone makrele,
  • 1 duże jabłko,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kilka listek świeżej bazylii,
  • szczypta ostrej papryki,
  • szczypta kurkumy.
  • 3-4 łyżki majonezu.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta kanapkowa z makreli, jajek i jabłka

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut).
    Z makreli pozbywamy się skóry i ości.
    Rozdrabniamy widelcem.
    Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę.
    Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Dodajemy przyprawy i majonez.
    Listki bazylii szatkujemy.
    Dodajemy do pasty.
    Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
    Chłodzimy w lodówce.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń