Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta twarogowa z awokado

Pasta twarogowa z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 1526

Dodano:

Odsłon: 293

Dziś polecam coś do chleba. Pyszną i szybką w przygotowaniu pastę, a co najważniejsze, zdrową. Nie wszyscy lubią awokado, wiem, bo ja też nie przepadam. To błąd, bo awokado zawiera sporo witamin i minerałów. Ostatnio w jednym z programów telewizyjnych, wypatrzyłam taką właśnie pastę. Postanowiłam wypróbować i powiem Wam, że jest super. Awokado w połączeniu z twarogiem i czosnkiem, smakuje naprawdę dobrze. Upiekłam do tego, swojskie bułeczki i nic więcej nie było mi trzeba. Po prostu pycha :)

Składniki

  • 250 g. twarogu
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta twarogowa z awokado

Przygotowanie

  1. Twaróg włożyć do miski. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do twarogu.
    Czosnek zetrzeć na tarce, o drobnych oczkach. Wszystko razem zblendować. Na koniec dodać pokrojony szczypiorek i przyprawić solą i pieprzem.
    Wszystko dokładnie wymieszać i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń