Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta warzywna

Pasta warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 120

Dodano:

Odsłon: 574

Każdy chyba spotkał się z dylematem co zrobić z warzywami po ugotowaniu rosołu czy bulionu. Większość pewnie robi sałatkę warzywną. jest inne rozwiązanie, bardziej proste i szybsze w wykonaniu. Pasta warzywa. Może być wegeteriańska - jeżeli gotowaliśmy tylko bulion warzywny lub nie skoro mamy warzywa z rosołu. Przyprawy podane w przepisie można, a nawet jest wskazane aby dodać pod swój smak.

Składniki

  • warzywa z rosołu lub bulionu (u mnie: marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera, cebula)
  • kmin rzymski - pół łyżeczki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • papryka wędzona - 1 łyżeczka
  • pieprz cayenne - pół łyżeczki
  • zioła prowansalskie
  • kurkuma - pół łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta warzywna

Przygotowanie

  1. Warzywa po wyjęciu z rosołu przestudzić, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miski. Dodać wszystkie przyprawy, zblendować wszystko na gładką pastę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń