Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli.

Pasta z makreli.

Autor:

Przepisów i artykułów: 524 Ocena: 2845

Dodano:

Odsłon: 327

Witajcie serdecznie dziś podam wam szybką w przygotowaniu pastę z makreli z puszek w oleju. Moje dzieciaki uwielbiają bardziej te pasty które robię niż samą rybę z oleju i tylko pytają : " Mamo kiedy znowu zrobisz pastę z makreli " ? a mama jak ma możliwość i zapas makreli w oleju od razu robię im ten przysmak w różnym wydaniu.

Składniki

  • 1 spora garść drobnego szczypioru,
  • 8 puszek makreli w oleju każda puszka 170 g,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 3 czubate łyżki majonezu.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z makreli.

Przygotowanie

  1. Szczypior pokroić drobno dodać go do miski, posolić i ugnieść za pomocą ręki aby zmiękł. Następnie dodać makrelę z puszki, wcześniej odlewając z niej olej. Całość zgnieść za pomocą widelca.

  2. Jak już mamy rozgniecioną rybę dodać szczyptę pieprzu czarnego oraz majonez i wszystko dokładnie za pomocą widelca wymieszać na jednolitą masę.

  3. Taka pasta idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub kolacji. Pastę taką uwielbiają dzieci i dorośli. Świetne rozwiązanie jeśli ktoś nie lubi ryb w oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń