Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie serdecznie dziś podam wam szybką w przygotowaniu pastę z makreli z puszek w oleju. Moje dzieciaki uwielbiają bardziej te pasty które robię niż samą rybę z oleju i tylko pytają : " Mamo kiedy znowu zrobisz pastę z makreli " ? a mama jak ma możliwość i zapas makreli w oleju od razu robię im ten przysmak w różnym wydaniu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Szczypior pokroić drobno dodać go do miski, posolić i ugnieść za pomocą ręki aby zmiękł. Następnie dodać makrelę z puszki, wcześniej odlewając z niej olej. Całość zgnieść za pomocą widelca.
Jak już mamy rozgniecioną rybę dodać szczyptę pieprzu czarnego oraz majonez i wszystko dokładnie za pomocą widelca wymieszać na jednolitą masę.
Taka pasta idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub kolacji. Pastę taką uwielbiają dzieci i dorośli. Świetne rozwiązanie jeśli ktoś nie lubi ryb w oleju.