Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie serdecznie dziś podam wam szybką w przygotowaniu pastę z makreli z puszek w oleju. Moje dzieciaki uwielbiają bardziej te pasty które robię niż samą rybę z oleju i tylko pytają : " Mamo kiedy znowu zrobisz pastę z makreli " ? a mama jak ma możliwość i zapas makreli w oleju od razu robię im ten przysmak w różnym wydaniu.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 114
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 824
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 501
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 480
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 114
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 824
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 501
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 480
Składniki
Szczypior pokroić drobno dodać go do miski, posolić i ugnieść za pomocą ręki aby zmiękł. Następnie dodać makrelę z puszki, wcześniej odlewając z niej olej. Całość zgnieść za pomocą widelca.
Jak już mamy rozgniecioną rybę dodać szczyptę pieprzu czarnego oraz majonez i wszystko dokładnie za pomocą widelca wymieszać na jednolitą masę.
Taka pasta idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub kolacji. Pastę taką uwielbiają dzieci i dorośli. Świetne rozwiązanie jeśli ktoś nie lubi ryb w oleju.