Śniadania Przepis na:
Pasta z makreli wędzonej, jajek i szczypioru.


Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19330
Dodano: 13.04.2018
Odsłon: 3692
Składniki
- makrela wędzona 1 szt. duża
- jajka kurze 2 szt.
- szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
- pieprz ziołowy do smaku
- sól do smaku
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.
-
Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy. Tak gotową pastę przykrywamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.
Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 13 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Poproszę troszeczkę ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz