Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, błyskawiczna w przygotowaniu i sycąca pasta kanapkowa.
tarka kuchenna
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 736
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5381
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8623
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17587
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 736
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5381
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8623
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17587
Składniki
rzodkiewkę i ser* zetrzyj na grubych oczkach, a następnie lekko posiekaj składniki, by łatwiej nakładało się je na kanapkę. *najlepiej wybierz ser, który nie ma słodkiego posmaku – moim zdaniem emmental, radamer lub maasdamer nie sprawdzi się w tym przepisie.
składniki wymieszaj z jogurtem*, majonezem oraz przyprawami. Rzodkiewka jest lekko ostra, a majonez słony – ilość przypraw dostosuj do swoich preferencji. *jogurt został dodany, by zbić trochę kaloryczność pasty. Jeżeli nie masz lub nie lubisz jogurtu, użyj za niego majonezu.
Pasta jest gotowa do jedzenia. :) Proporcje starczą na +/- osiem kanapek. Można dodać na nią ogórka, czy jak w moim przypadku, świeży szczypiorek.