Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta, święta i po świętach. Co z rzeżuchą? Oczywiście żal wyrzucić, więc trzeba ją wykorzystać w kuchni. Osobiście lubię jej wyrazisty, lekko ostrawy smak i chętnie używam rzeżuchy w kuchni, na ogół do sałatek. Dzisiaj postanowiłam wrzucić garść rzeżuszki do pasty rybnej. Pychotka, polecam gorąco.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 510
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 510
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i pozbawiamy ości. Mięso ryby przekładamy do miseczki, dodajemy serek homogenizowany i całość starannie ucieramy widelcem, aż do uzyskania jednolitej masy. Do pasty dodajemy posiekaną rzeżuchę, mieszamy. Smacznego.