Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta, święta i po świętach. Co z rzeżuchą? Oczywiście żal wyrzucić, więc trzeba ją wykorzystać w kuchni. Osobiście lubię jej wyrazisty, lekko ostrawy smak i chętnie używam rzeżuchy w kuchni, na ogół do sałatek. Dzisiaj postanowiłam wrzucić garść rzeżuszki do pasty rybnej. Pychotka, polecam gorąco.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8342
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 477
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8342
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 477
Składniki
Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i pozbawiamy ości. Mięso ryby przekładamy do miseczki, dodajemy serek homogenizowany i całość starannie ucieramy widelcem, aż do uzyskania jednolitej masy. Do pasty dodajemy posiekaną rzeżuchę, mieszamy. Smacznego.