Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet domowy, którego wykonanie jest ekspresowe i nie wymaga pieczenia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 924
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13564
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 924
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13564
Składniki
Wykonanie: Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia mięsa włożyć pokrojony boczek, następnie zmielić w maszynce na gładką masę. Masło utrzeć , dodać kwaśną śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z mięsną masą . Pasztet wyłożyć na salaterkę i podawać dobrze schłodzony z pieczywem.