Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet domowy, którego wykonanie jest ekspresowe i nie wymaga pieczenia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414562
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2340
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414562
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2340
Składniki
Wykonanie: Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia mięsa włożyć pokrojony boczek, następnie zmielić w maszynce na gładką masę. Masło utrzeć , dodać kwaśną śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z mięsną masą . Pasztet wyłożyć na salaterkę i podawać dobrze schłodzony z pieczywem.