Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój chyba drugi pasztet w życiu jaki zrobiłam, zawsze mi się wydaje, że to tyle pracy, a to wystarcz tylko wszystko ugotować, zemleć, wymieszać i już możemy piec pasztecik. Uwielbiam pieczone pasztety i często je kupowałam, a teraz potrafię upiec jeszcze lepszy niż ten kupny.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19783
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2917
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19783
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2917
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Na lekko rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli, zdejmujemy z ognia.
Na tej samej patelni co cebulę podsmażamy na oliwie wątróbkę, około 5 minut cały czas mieszają. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy dwukrotnie: wątróbkę, cebulę, jarzyny oraz mięso.
Do masy dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy według uznania i gustu.
Foremki na pasztet smarujemy oliwą i obsypujemy bułką tartą (u mnie dwie małe prostokątne foremki). Masę przekładamy do przygotowanych foremek.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C około 60-70 minut.
Podajemy na zimno lub na gorąco. Smacznego !!!