Śniadania Przepis na:
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ugotowałam golonkę z indyka z serduszkami i żołądkami i warzywami bulionowymi- 1,5 h. Bulion chciałam wykorzystać jako bazę zupy. Wątróbkę można też ugotować ale wtedy bulion ma słodkawy smak i nie jest klarowny.
Wątróbkę usmażyłam z pokrojoną cebulą.
Mięso przepuściłam przez cienkie oczko. Doprawiłam solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Użyłam tez gotowanej marchewki i cebuli.
Dodałam żółtka i kaszę manną dla spoistości. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać bulionu.
Białka ubiłam i delikatnie wmieszałam do masy.
Masę wyłożyłam do blaszki keksowej wysmarowanej gęsim smalcem i wysypanej bułką tartą.
Na wierzchu zrobiłam wzorek widelcem- zrobi się chrupka skórka.
piekłam 45- 50 minut w 180 C.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (26)

konhambos 28 styczniaZgłoś do usunięcia
Wyobrazam sobie jaki jest pyszny! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 25 styczniaZgłoś do usunięcia
Prezentuje się bardzo apetycznie:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 22 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszności :) Ojciec podobny robił ... no właśnie, robił Odpowiedzi: 13 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

agiza 22 styczniaZgłoś do usunięcia
Przedni pasztecik. Gratuluję. I zgadzam sie z Kucharka-amatorka jesteś mistrzynią Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 22 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 22 styczniaZgłoś do usunięcia
Piękny pasztet.Serdecznie gratuluje :-) Odpowiedzi: 1 ▼
3 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Jesteś mistrzynią kuchni. Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz