Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Ugotowałam golonkę z indyka z serduszkami i żołądkami i warzywami bulionowymi- 1,5 h. Bulion chciałam wykorzystać jako bazę zupy. Wątróbkę można też ugotować ale wtedy bulion ma słodkawy smak i nie jest klarowny. Wątróbkę usmażyłam z pokrojoną cebulą.
Mięso przepuściłam przez cienkie oczko. Doprawiłam solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Użyłam tez gotowanej marchewki i cebuli.
Dodałam żółtka i kaszę manną dla spoistości. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać bulionu.
Białka ubiłam i delikatnie wmieszałam do masy. Masę wyłożyłam do blaszki keksowej wysmarowanej gęsim smalcem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu zrobiłam wzorek widelcem- zrobi się chrupka skórka. piekłam 45- 50 minut w 180 C.
Smacznego :)