Do góry

Śniadania Przepis na:

Pełnoziarniste naleśniki z twarogiem i bananami

Pełnoziarniste naleśniki z twarogiem i bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 223

Dodano:

Odsłon: 721

Dzisiaj polecam naleśniki w wersji fit z mąki pełnoziarnistej. Naleśniki najlepiej usmażyć cienkie gdyż lepiej smakują. Z tej porcji wyjdzie około 5-6 naleśników.

Składniki

  • 1 szklanka mleka 0,5 %
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1/3 szklanki wody
  • 250 g twarogu
  • mały jogurt naturalny
  • cukier waniliowy
  • banany
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pełnoziarniste naleśniki z twarogiem i bananami

Przygotowanie

  1. Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy, dodajemy mleko, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, wodę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy i w tym czasie robimy twaróg.
    Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier waniliowy, jogurt naturalny i mieszamy.
    Następnie smażymy cienkie naleśniki. Nakładamy twaróg, banana pokrojonego w plastry, zwijamy układamy na talerzu plastry banana i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń