Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagnięcina jest niezwykle smacznym, aromatycznym i soczystym mięsem. Udziec bądź łopatka są idealne na odświętną pieczeń a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
rękaw do pieczenia, szpadki do zrazów lub wykałaczki
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 114
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1108
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 60
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 114
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1108
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 60
Składniki
Kupiłam łopatkę , już bez łopatki tylko z jedną kością. Zostawiłam ją dla smaku
Łopatkę obficie posypałam przyprawami a zgniecione ząbki czosnku powtykałam w zakamarki. Łopatkę spięłam szpadkami do zrazów. Zostawiłam ją na pół dnia aby przeszła przyprawami.
Łopatkę ułożyłam w rękawie na mieszance warzyw jakie miałam pod ręką. warzywa skropiłam oliwą i posoliłam. Całość piekłam 2 godziny w 185 stopniach. Wyśmienita jest na zimno i ciepło.
Smacznego :)