Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz oryginalnego pomysłu na śniadanie? Pieczona owsianka to połączenie zdrowego posiłku i ciepłej, aromatycznej przyjemności. Zamiast tradycyjnej gotowanej wersji, włóż ją do piekarnika, by zyskała złocistą skórkę i delikatnie kremowy środek. Wypróbuj nasz przepis już dziś!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 857
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 857
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Do miski wlej jogurt i wodę. Wymieszaj oba produkty dokładnie ze sobą. Następnie dodaj płatki owsiane, płatki ryżowe, pokrojone figi i morele, a także posiekane orzechy i miód. Wszystko razem wymieszaj i pozostaw na 5 minut.
Następnie przełóż mieszankę do naczyń do zapiekania, np. kokilek. Piecz owsiankę przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie wyjmij i pozostaw na chwilę do wystudzenia.