Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczone awokado

Pieczone awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1202

Dodano:

Odsłon: 45

Awokado pieczone z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym. Proste do przygotowania a zarazem wykwintne śniadanie.

Składniki

  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Pomidory koktajlowe 2 szt.
  • Ser pleśniowy około 25 g
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone awokado

Przygotowanie

  1. Awokado rozciąć wzdłuż i usunąć pestkę.

  2. We wgłębienia po pestce włożyć po jednym pomidorku koktajlowym.

  3. Na wierzchu ułożyć kawałki sera pleśniowego.

  4. Awokado umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami górną i dolną, rozgrzanego do 230 stopni Celsjusza.

  5. Piec przez 15 minut.

  6. Podawać tuż po upieczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń