Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2021
Pyszne i pożywne śniadanie na ciepło. Pieczony omlet z warzywami i boczkiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1131
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1131
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Składniki
Szparagi łamiemy i gotujemy 8 minut. Odkładamy. Na patelni (która nadaje się do piekarnika) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodajemy pokrojone również w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy ok 2 minuty. Zdejmujemy z ognia. Jajka mieszamy z mlekiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą. Masę jajeczną wylewamy na patelnię, mieszamy. Wykładamy szparagi.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy od razu.