Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2021
Pyszne i pożywne śniadanie na ciepło. Pieczony omlet z warzywami i boczkiem.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Szparagi łamiemy i gotujemy 8 minut. Odkładamy. Na patelni (która nadaje się do piekarnika) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodajemy pokrojone również w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy ok 2 minuty. Zdejmujemy z ognia. Jajka mieszamy z mlekiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą. Masę jajeczną wylewamy na patelnię, mieszamy. Wykładamy szparagi.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy od razu.