Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2021
Pyszne i pożywne śniadanie na ciepło. Pieczony omlet z warzywami i boczkiem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
Szparagi łamiemy i gotujemy 8 minut. Odkładamy. Na patelni (która nadaje się do piekarnika) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodajemy pokrojone również w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy ok 2 minuty. Zdejmujemy z ognia. Jajka mieszamy z mlekiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą. Masę jajeczną wylewamy na patelnię, mieszamy. Wykładamy szparagi.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy od razu.