Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-06-2021
Pyszne i pożywne śniadanie na ciepło. Pieczony omlet z warzywami i boczkiem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 84
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 99
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 709
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1098
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 84
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 99
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 709
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1098
Składniki
Szparagi łamiemy i gotujemy 8 minut. Odkładamy. Na patelni (która nadaje się do piekarnika) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodajemy pokrojone również w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy ok 2 minuty. Zdejmujemy z ognia. Jajka mieszamy z mlekiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą. Masę jajeczną wylewamy na patelnię, mieszamy. Wykładamy szparagi.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy od razu.