Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczony omlet ze szparagami i boczkiem

Przepis dnia 2021-06-17
Pieczony omlet ze szparagami i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 4622

Dodano:

Odsłon: 1696

Pyszne i pożywne śniadanie na ciepło. Pieczony omlet z warzywami i boczkiem.

Składniki

  • Boczek - 100g
  • Cebula - 1szt
  • Papryka czerwona - 1/2 szt
  • Szparagi zielone - 10szt
  • Jajka - 6szt
  • Bułka tarta - 3 łyżki
  • Mleko - 2 łyżki
  • Sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony omlet ze szparagami i boczkiem

Przygotowanie

  1. Szparagi łamiemy i gotujemy 8 minut. Odkładamy.

    Na patelni (która nadaje się do piekarnika) smażymy pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodajemy pokrojone również w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy ok 2 minuty. Zdejmujemy z ognia.

    Jajka mieszamy z mlekiem i bułką tartą, doprawiamy pieprzem i solą.
    Masę jajeczną wylewamy na patelnię, mieszamy. Wykładamy szparagi.

  2. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń