Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pierogi z serem o smaku anyżowym.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2040
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 10
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2040
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko szczypta soli 1 łyżka oleju pół szklanki ciepłej wody Z podanych składników zagniatamy ciasto dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne. Wałkujemy cienkie placki i nakładamy małe porcje nadzienia.
Przykrywamy kulki z nadzienia zagiętym,nałożonym paskiem ciasta i maszynką do pierogów odciskamy kształtne pierogi.
Zrobione pierogi układamy na wysypanej mąką desce.
Pierogi wkładamy do osolonej, gotującej się wody z dodatkiem anyżu gwiaździstego, gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody.
Podajemy z ze śmietaną posypane cukrem trzcinowym. Smacznego!!!