Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pierogi z serem o smaku anyżowym.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8081
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 328
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 114
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2198
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 751
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8081
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 328
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 114
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2198
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 751
Składniki
Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko szczypta soli 1 łyżka oleju pół szklanki ciepłej wody Z podanych składników zagniatamy ciasto dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne. Wałkujemy cienkie placki i nakładamy małe porcje nadzienia.
Przykrywamy kulki z nadzienia zagiętym,nałożonym paskiem ciasta i maszynką do pierogów odciskamy kształtne pierogi.
Zrobione pierogi układamy na wysypanej mąką desce.
Pierogi wkładamy do osolonej, gotującej się wody z dodatkiem anyżu gwiaździstego, gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody.
Podajemy z ze śmietaną posypane cukrem trzcinowym. Smacznego!!!