Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po meksykańsku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24001
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24001
Składniki
Marchewki pokroić w kostkę, a cebulę na półpierścienie. Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, włóż cebulę i usmaż, a następnie marchewkę. Dodaj kawałki kurczaka do cebuli i marchewki, smaż przez kolejne 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj pomidory, pokrój w cząstki i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i wodę i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj paprykę z puszki i kukurydzę w puszkach i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut. Drobno posiekaj czosnek i koperek i dodaj 1 minutę, aż potrawa będzie gotowa. Najlepiej podawać kurczaka po meksykańsku z prostymi dodatkami