Do góry

Śniadania Przepis na:

Pierś z kurczaka z kukurydzą i warzywami

Pierś z kurczaka z kukurydzą i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 888

Kurczak po meksykańsku.

Składniki

  • pierś z kurczaka - 500 g
  • cebula - 2 sztuki
  • marchewki - 2 sztuki
  • pomidory koktajlowe - 7 sztuk
  • kukurydza w puszce. - 300g
  • papryka w puszkach. - 150 g
  • koperek - 1 pęczek
  • woda -150 ml
  • czosnek - 3 zęby
  • papryka, zmielony czarny pieprz Kurkuma Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka z kukurydzą i warzywami

Przygotowanie

  1. Marchewki pokroić w kostkę, a cebulę na półpierścienie. Na patelnię wlej niewielką ilość oleju, włóż cebulę i usmaż, a następnie marchewkę. Dodaj kawałki kurczaka do cebuli i marchewki, smaż przez kolejne 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Dodaj pomidory, pokrój w cząstki i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i wodę i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj paprykę z puszki i kukurydzę w puszkach i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut. Drobno posiekaj czosnek i koperek i dodaj 1 minutę, aż potrawa będzie gotowa. Najlepiej podawać kurczaka po meksykańsku z prostymi dodatkami

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń