Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki na bazie mąki ryżowej z cząstkami jabłek i cynamonu. Wszystko posypane cukrem pudrem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem cynamonowym. Jajko roztrzepujemy z cukrem i jogurtem, przelewamy do mąki. Wszystko dokładnie mieszamy. Obrane jabłko kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciasta. Wszystko mieszamy, tak aby ciasto w całości pokryło jabłka. Ciasto partiami wykładamy na dobrze ciepłą patelnię, krótko pieczemy z obu stron. Ja piekłam bez tłuszczu, jak macie dobrą patelnię, też proponuję tak upiec. Gotowe posypujemy cukrem pudrem :)