Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne placki. W środku lekko wilgotne z wierzchu delikatnie chrupiące.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Wychodzi 8 sporych placków. Porcja dla 2-3 osób. Obraną dynię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, obrane jabłka na średnich oczkach. Wszystko krótko przesmażamy na łyżce masła, doprawiamy kurkumą, kolendrą i imbirem, studzimy. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy jabłka z dynią, cynamon, mieszamy. Do masy dodajemy żółtko, (białko ubijamy na sztywno ),cukier, proszek, mąkę, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano i posypujemy cukrem pudrem.