Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne placki. W środku lekko wilgotne z wierzchu delikatnie chrupiące.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3390
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1454
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3390
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1454
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Wychodzi 8 sporych placków. Porcja dla 2-3 osób. Obraną dynię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, obrane jabłka na średnich oczkach. Wszystko krótko przesmażamy na łyżce masła, doprawiamy kurkumą, kolendrą i imbirem, studzimy. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy jabłka z dynią, cynamon, mieszamy. Do masy dodajemy żółtko, (białko ubijamy na sztywno ),cukier, proszek, mąkę, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano i posypujemy cukrem pudrem.