Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne placki. W środku lekko wilgotne z wierzchu delikatnie chrupiące.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Wychodzi 8 sporych placków. Porcja dla 2-3 osób. Obraną dynię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, obrane jabłka na średnich oczkach. Wszystko krótko przesmażamy na łyżce masła, doprawiamy kurkumą, kolendrą i imbirem, studzimy. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy jabłka z dynią, cynamon, mieszamy. Do masy dodajemy żółtko, (białko ubijamy na sztywno ),cukier, proszek, mąkę, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano i posypujemy cukrem pudrem.