Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne placki. W środku lekko wilgotne z wierzchu delikatnie chrupiące.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 342
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 534
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 342
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 534
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
Składniki
Wychodzi 8 sporych placków. Porcja dla 2-3 osób. Obraną dynię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, obrane jabłka na średnich oczkach. Wszystko krótko przesmażamy na łyżce masła, doprawiamy kurkumą, kolendrą i imbirem, studzimy. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy jabłka z dynią, cynamon, mieszamy. Do masy dodajemy żółtko, (białko ubijamy na sztywno ),cukier, proszek, mąkę, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano i posypujemy cukrem pudrem.