Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne placki. W środku lekko wilgotne z wierzchu delikatnie chrupiące.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3694
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2037
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 770
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3694
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2037
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 770
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Wychodzi 8 sporych placków. Porcja dla 2-3 osób. Obraną dynię ścieramy na tarce o drobnych oczkach, obrane jabłka na średnich oczkach. Wszystko krótko przesmażamy na łyżce masła, doprawiamy kurkumą, kolendrą i imbirem, studzimy. Twaróg rozgniatamy łyżką, dodajemy jabłka z dynią, cynamon, mieszamy. Do masy dodajemy żółtko, (białko ubijamy na sztywno ),cukier, proszek, mąkę, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Smażymy na rumiano i posypujemy cukrem pudrem.