Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i pożywne placki z serka wiejskiego to prawdziwa uczta dla podniebienia. Szybkie i proste w przygotowaniu. Idealna na śniadanie na słodko, deser lub posiłek do szkoły czy pracy. W połączeniu z mandarynkami, miodem i czekoladą smakują wybornie.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mandarynki obrać i pokroić na plasterki. Czekoladę posiekać. Jajko ubić z erytrolem, dodać serek wiejski (wraz ze śmietanką) i zmiksować.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko zmiksować. Patelnię nasmarować olejem za pomocą pędzelka.
Smażyć placki (po 2 łyżki ciasta na sztukę) na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, mandarynkami, migdałami, czekoladą, malinami i truskawkami.