Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i pożywne placki z serka wiejskiego to prawdziwa uczta dla podniebienia. Szybkie i proste w przygotowaniu. Idealna na śniadanie na słodko, deser lub posiłek do szkoły czy pracy. W połączeniu z mandarynkami, miodem i czekoladą smakują wybornie.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25078
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 170
Składniki
Mandarynki obrać i pokroić na plasterki. Czekoladę posiekać. Jajko ubić z erytrolem, dodać serek wiejski (wraz ze śmietanką) i zmiksować.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko zmiksować. Patelnię nasmarować olejem za pomocą pędzelka.
Smażyć placki (po 2 łyżki ciasta na sztukę) na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, mandarynkami, migdałami, czekoladą, malinami i truskawkami.