Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, tanie, szybkie....Smak mojego dzieciństwa... Można podać na obiad jako danie główne albo na śniadanie... Najlepiej smakują na ciepło
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 683
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 683
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do miski, wyrobić ciasto, które powinno mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Wyrobione ciasto przełożyć na blat, uformować gruby wałek, pociąć na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć.
Placki smażyć na gorącym oleju po parę minut z każdej strony.