Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idealne jako pożywne śniadanie lub podwieczorek
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Rabarbar umyj i pokrój w paski, orzechy włoskie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli dodaj kefir a następnie mąkę przesianą z sodą, cynamonem i cukrem pudrem.Na koniec dodaj rabarbar i orzechy włoskie.Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki na małym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony.Przed podaniem posyp cukrem pudrem.Możesz też podać z jogurtem lub bitą śmietaną.Smacznego.