Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idealne jako pożywne śniadanie lub podwieczorek
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 37
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 332
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4670
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 36
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1040
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 37
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 332
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4670
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 36
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1040
Składniki
Rabarbar umyj i pokrój w paski, orzechy włoskie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli dodaj kefir a następnie mąkę przesianą z sodą, cynamonem i cukrem pudrem.Na koniec dodaj rabarbar i orzechy włoskie.Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki na małym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony.Przed podaniem posyp cukrem pudrem.Możesz też podać z jogurtem lub bitą śmietaną.Smacznego.