Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idealne jako pożywne śniadanie lub podwieczorek
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 14
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 43
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 135
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 288
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 14
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 43
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 135
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 288
Składniki
Rabarbar umyj i pokrój w paski, orzechy włoskie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli dodaj kefir a następnie mąkę przesianą z sodą, cynamonem i cukrem pudrem.Na koniec dodaj rabarbar i orzechy włoskie.Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.Na patelni rozgrzej olej i smaż placuszki na małym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony.Przed podaniem posyp cukrem pudrem.Możesz też podać z jogurtem lub bitą śmietaną.Smacznego.