Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe placuszki zrobione z dyni to idealny pomysł na śniadanie oraz przekąska pomiędzy posiłkami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 837
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 440
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 837
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 440
Składniki
Do miski przekładamy puree, jajka, pokrojonego banana, sodę, płatki, olej/oliwę i jogurt, a następnie wszystko dokładnie mieszamy lub blendujemy. Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy. Masę odstawiamy na chwilę, aby składniki się przegryzły ze sobą.
Patelnię (najlepiej taką o nieprzywierającej powierzchni) smarujemy cienką warstwą oliwy lub oleju i rozgrzewamy. Następnie smażymy nieduże placuszki (jedna kopiasta łyżka masy na jeden placuszek) z każdej strony po około 3 minuty. Usmażone placuszki dyniowe podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja najczęściej podaję je z jogurtem wymieszanym z połową łyżeczki prawdziwego kakao i odrobiną miodu oraz świeżymi owocami.