Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te placuszki powstał własnie z powodu zalegających jogurtów naturalnych, którym powoli kończyła się data przydatności. Postanowiłam połączyć je pestkami dyni, czarnym sezamem oraz jabłkami. Wyszły pysznie, szybko i bardzo tanio, czyli tak jak lubię!
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6155
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 161
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6155
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 161
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, wbijamy jajko, a następnie wsypujemy mąkę. Ciasto powinno być dość zwarte i gęste. W miarę potrzeb dosypujemy mąki. Dodajemy pestki dyni oraz sezam i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, odsączając je następnie na ręczniku papierowym.
Przygotowujemy karmelizowane jabłka. Do garnka wrzucamy łyżkę masła, dodajemy jabłka i mieszamy. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dosypujemy solidna łyżkę cukru. Mieszamy aby cukier się roztopił i utworzył płynną masę.