Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te placuszki powstał własnie z powodu zalegających jogurtów naturalnych, którym powoli kończyła się data przydatności. Postanowiłam połączyć je pestkami dyni, czarnym sezamem oraz jabłkami. Wyszły pysznie, szybko i bardzo tanio, czyli tak jak lubię!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, wbijamy jajko, a następnie wsypujemy mąkę. Ciasto powinno być dość zwarte i gęste. W miarę potrzeb dosypujemy mąki. Dodajemy pestki dyni oraz sezam i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, odsączając je następnie na ręczniku papierowym.
Przygotowujemy karmelizowane jabłka. Do garnka wrzucamy łyżkę masła, dodajemy jabłka i mieszamy. Gotujemy ok 5 minut. Następnie dosypujemy solidna łyżkę cukru. Mieszamy aby cukier się roztopił i utworzył płynną masę.