Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję coś pysznego na śniadanie i to w dodatku raczej na słodko. Zapraszam i życzę smacznego.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy sodę, mąkę i maślankę. Miksujemy składniki. Ciasto na placki musi być trochę gęstsze niż naleśnikowe. Jeśli po zmiksowaniu będzie zbyt rzadkie, dodajemy jeszcze trochę mąki.
Wsypujemy cukier i miksujemy jeszcze chwilę.
Na patelni rozgrzewamy masło. Tak przygotowaną masę nakładamy łyżką na rozgrzane masło i smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Serek kładziemy na placuszki, miechunkę kroimy na połówki. Racuchy rozkładamy na talerzu, na środek placka wykładamy serek, dekorujemy, miechunką pokrojoną na połówki. Nie myślcie, że na placku są jajka to tylko tak wygląd. Kolorowo prawda ? :-) Smacznego.