Do góry

Śniadania Przepis na:

Placuszki " krabowe "z surimi

Placuszki  krabowe z surimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 910 Ocena: 18939

Dodano:

Odsłon: 400

Doskonałe na obiad, śniadanie i kolację. Idealnie pasują do świeżych surówek.

Składniki

  • surimi 250 g
  • 3-4 ziemniaki
  • posiekana natka pietruszki lub kolendry 1-2 łyżki
  • 1 jajko
  • pieprz cytrynowy
  • harissa ( mieszanka przypraw )
  • czosnek susdzony
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • ew. czarnuszka
  • bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Placuszki " krabowe "z surimi

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w dobrze osolonej wodzie.
    Potem rozgniatamy tłuczkiem i studzimy.
    Przekładamy do miski razem z drobno pokrojonymi paluszkami krabowymi, natką pietruszki, jajkiem , 1 łyżką bułki tartej i przyprawami.
    Mieszamy składniki, formujemy kotlety i obtaczamy z bułce tartej.
    Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni do przyrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 czerwca Super przepis, idealny dla lwów lubiących ryby i owoce morza, a nie koniecznie mięcho :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń