Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne placki na kolację lub śniadanie. Zostaje nam nieraz z obiadu ryż z którym nie wiemy co zrobić, więc propozycja do wykorzystania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 962
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5097
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5453
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 962
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11897
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5097
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1388
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Jajka utrzeć na puszysto z cukrem pudrem, waniliowym , dodać szczyptę soli oraz jogurt naturalny i wymieszać. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do pozostałych składników, wymieszać , dodać ryż i jeszcze raz wymieszać. Jabłko obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto powinno być w miarę gęste aby placuszki nie rozlewały się nadmiernie podczas smażenia. W razie potrzeby dodać trochę mąki.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką ciasto, formując placuszki, smażyć na rumiano z obu stron. Osączyć na ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem, sosem czekoladowym z kleksem śmietany.