Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodki posiłek, zaskakująco sycący. Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 placuszków.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Składniki
Wymieszać mikserem ser, kaszkę, żółtka, cukier i sól. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową.
Powstanie bardzo gęste ciasto. Najlepiej odczekać przed smażeniem, aby kaszka napęczniała.
Formować i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju na patelni.
Ja podaję z dżemem z jeżyn oraz ubitą śmietaną kremówką.