Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kalafior w roli głównej. Placuszki wspaniale nadają się na śniadanie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 39
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 101
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4181
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 39
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 101
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4181
Składniki
Wykonanie: Kalafior obgotować, odcedzić i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na maśle. Do zmielonego kalafiora dodać cebulę, jajka, i przyprawić do smaku. Wyrobić dokładnie masę, kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron z złoty kolor. Podawać z kwaśną gęstą śmietaną lub z ketchupem.