Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kalafior w roli głównej. Placuszki wspaniale nadają się na śniadanie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2995
Składniki
Wykonanie: Kalafior obgotować, odcedzić i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na maśle. Do zmielonego kalafiora dodać cebulę, jajka, i przyprawić do smaku. Wyrobić dokładnie masę, kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron z złoty kolor. Podawać z kwaśną gęstą śmietaną lub z ketchupem.