Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kalafior w roli głównej. Placuszki wspaniale nadają się na śniadanie.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 163
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2168
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 163
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2168
Składniki
Wykonanie: Kalafior obgotować, odcedzić i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na maśle. Do zmielonego kalafiora dodać cebulę, jajka, i przyprawić do smaku. Wyrobić dokładnie masę, kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron z złoty kolor. Podawać z kwaśną gęstą śmietaną lub z ketchupem.