Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe placuszki z brzoskwiniami i borówkami są mięciutkie i puszyste. Pyszne śniadanie lub kolacja nie tylko dla dzieci.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 327
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3288
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 327
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3288
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Drożdże pokruszyć do miski, dodać łyżkę cukru, ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15-20 minut.
Jajka z resztą cukru i cukrem z wanilią zmiksować.
Dodać mus z dyni, kefir, odrobinę soli, 2 łyżki oliwy, mąkę i rozczyn, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Borówki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Brzoskwinie obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, łyżką wlewać małe porcje ciasta, ułożyć przygotowane owoce.
Przykryć niewielką ilością ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.