Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe placuszki z brzoskwiniami i borówkami są mięciutkie i puszyste. Pyszne śniadanie lub kolacja nie tylko dla dzieci.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Drożdże pokruszyć do miski, dodać łyżkę cukru, ciepłe mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15-20 minut.
Jajka z resztą cukru i cukrem z wanilią zmiksować.
Dodać mus z dyni, kefir, odrobinę soli, 2 łyżki oliwy, mąkę i rozczyn, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Borówki umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Brzoskwinie obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, łyżką wlewać małe porcje ciasta, ułożyć przygotowane owoce.
Przykryć niewielką ilością ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.