Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie, można je jeść o każdej porze dnia.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 684
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 684
Składniki
Jajka wybić , dodać cukier puder i waniliowy utrzeć na puszysto, dodać jogurt i serek i dalej utrzeć. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej masy dodać sypkie produkty i wymieszać.
Ananasy pokroić w paski dodać do ciasta , wymieszać, pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Na patelni rozgrzać olej , łyżką nakładać ciasto , formując placuszki. Smażyć na rumiano z obu stron, osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.