Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tego typy przepisy! Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Placuszki, o których mowa, można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4732
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 70
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 187
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 78
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4732
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 70
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 187
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 78
Składniki
Do miski wrzucamy twaróg, dodajemy do niego żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Pianę dodajemy delikatnie do masy twarogowej Całość mieszamy delikatnie do połączenia składników.
Na patelce rozgrzewamy olej. Placuszki nakładamy łyżką i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy od razu po usmażeniu. Idealne będą zarówno na słodko, obsypane cukrem pudrem lub na słono jako dodatek do sosów. Smacznego ;)