Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tego typy przepisy! Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Placuszki, o których mowa, można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2728
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2728
Składniki
Do miski wrzucamy twaróg, dodajemy do niego żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Pianę dodajemy delikatnie do masy twarogowej Całość mieszamy delikatnie do połączenia składników.
Na patelce rozgrzewamy olej. Placuszki nakładamy łyżką i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy od razu po usmażeniu. Idealne będą zarówno na słodko, obsypane cukrem pudrem lub na słono jako dodatek do sosów. Smacznego ;)