Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tego typy przepisy! Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Placuszki, o których mowa, można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1089
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1065
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13014
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1089
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1065
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13014
Składniki
Do miski wrzucamy twaróg, dodajemy do niego żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Pianę dodajemy delikatnie do masy twarogowej Całość mieszamy delikatnie do połączenia składników.
Na patelce rozgrzewamy olej. Placuszki nakładamy łyżką i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy od razu po usmażeniu. Idealne będą zarówno na słodko, obsypane cukrem pudrem lub na słono jako dodatek do sosów. Smacznego ;)