Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to wspaniala buleczka pleciona do jedzenia ze slodkimi konfiturami jak i z wedlinkami(ja uwielbiam z szyneczka, :-) )
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 628
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1312
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458117
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1569
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2335
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 628
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1312
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458117
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1569
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2335
Składniki
drozdze rozetrzec z cukrem /2 lyzeczki/,dodac make i mleko /proporcjonalnie do ilosci drozdzy :-) / i poczekac az wyrosnie
do misy wsypac make i dodac wszystkie skladniki-wyrobic ciasto-na koncu dodac oliwe
gdy ciasto wyrosnie podzielic na 6 czesci i kazda jeszcze raz wyrobic i pozostawic do wyrosniecia
z trzech czesci zrobic walki i uplesc warkocz-ma byc luzny by bylo miejsce na rosniecie bulki.pozostale 3 rowniez uplesc.Obie buly wylozyc na duza blache i pozostawic do wyrosniecia
wyrosniete buly posmarowac jajkiem wymieszanym z oliwa, i posypac czym sie chce-ja lubie z migdalami
piec najpierw w slabo nagrzanym piecu a potem po wyrosnieciu podkrecic troche do ok 140 stopni-pilnowac by sie nie spalila-w razie zagrozenia przykryc od gory papierem.czas pieczenia ok.50 minut