Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to wspaniala buleczka pleciona do jedzenia ze slodkimi konfiturami jak i z wedlinkami(ja uwielbiam z szyneczka, :-) )
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2544
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3075
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102028
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6409
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2544
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3075
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102028
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6409
Składniki
drozdze rozetrzec z cukrem /2 lyzeczki/,dodac make i mleko /proporcjonalnie do ilosci drozdzy :-) / i poczekac az wyrosnie
do misy wsypac make i dodac wszystkie skladniki-wyrobic ciasto-na koncu dodac oliwe
gdy ciasto wyrosnie podzielic na 6 czesci i kazda jeszcze raz wyrobic i pozostawic do wyrosniecia
z trzech czesci zrobic walki i uplesc warkocz-ma byc luzny by bylo miejsce na rosniecie bulki.pozostale 3 rowniez uplesc.Obie buly wylozyc na duza blache i pozostawic do wyrosniecia
wyrosniete buly posmarowac jajkiem wymieszanym z oliwa, i posypac czym sie chce-ja lubie z migdalami
piec najpierw w slabo nagrzanym piecu a potem po wyrosnieciu podkrecic troche do ok 140 stopni-pilnowac by sie nie spalila-w razie zagrozenia przykryc od gory papierem.czas pieczenia ok.50 minut